Laat een testament opstellen bij de notaris om te bepalen welke nabestaanden een deel van de erfenis krijgen na uw overlijden. Voor de nabestaanden is het fijn dat dit goed geregeld is, zodat er geen onduidelijkheden over bestaan. Notariskantoor Bellaar in Amstelveen kan u onder andere bijstaan bij het opstellen van een testament.

Gespecialiseerd in personen- en familierecht
Notariskantoor met meer dan 45 jaar ervaring
Bepaal zelf wat er met uw nalatenschap gebeurt

Voor meer informatie over het opstellen van een testament neemt u contact op met notariskantoor Bellaar. U kunt ook langskomen bij ons notariaat in Amstelveen. Wij helpen u graag verder met het opstellen van uw testament.

 

Afspraak makenOfferte aanvragen

 

 

Testament opstellen

Met een testament bepaalt u wie er na uw overlijden een (deel van de) erfenis ontvangt. Iedereen die 16 jaar of ouder is, kan in principe een testament maken. U benoemt zelf de erfgenamen en legt schriftelijk vast hoe uw nalatenschap afgewikkeld dient te worden. Naast personen is het ook mogelijk om instanties als goede doelen als erfgenaam te benoemen of aan hen bepaalde goederen of een geldbedrag toe te laten komen. Met een legaat is het mogelijk om te bepalen welk deel van de erfenis naar een bepaalde nabestaande gaat. Wilt u dat uw dochter de antieke kast erft? Dan legt u dat vast middels een legaat. Of wilt u een bedrag toe laten komen aan uw kleinkinderen? Ook dit regelt u via een legaat.

“De notaris geeft u advies over het opstellen van een testament.
We helpen u graag om uw nalatenschap goed te regelen”

Een testament laat u opstellen door een notaris. De notarissen van notariskantoor Bellaar in Amstelveen zijn op de hoogte van alle regels en mogelijkheden omtrent uw erfenis en helpen u graag een testament op te stellen dat volledig aan uw wensen voldoet.

Notariskantoor Bellaar c.s.
Van der Hooplaan 9
1185 EV Amstelveen

 

Afspraak maken

 

 

Waarom een testament opstellen?

Wanneer u geen testament heeft opgesteld, bepaalt het wettelijk erfrecht wie uw erfgenamen zijn en welk deel ze krijgen. Wanneer het niet uw bedoeling is dat het wettelijk erfrecht van  toepassing is, dan is het verstandig om een testament op te stellen.

Hieronder vindt u enkele voorbeelden van situaties waarin het verstandig is om een testament op te stellen:

U wilt zelf bepalen aan wie u wat wilt nalaten. Bijvoorbeeld aan uw vriend(in), stiefkind, kleinkind, goede vriend of goed doel.
✓ U wilt familieleden of uw partner uitsluiten van de erfenis (onterven).
✓ U wilt de financiële positie van uw partner/kinderen beter beschermen.
U wilt in uw testament laten opnemen wie er na uw overlijden voor uw kinderen zorgt.
U woont samen, maar bent niet getrouwd.
Uw huidige testament is niet meer up-to-date.
✓ U wilt erfbelasting of eigen bijdrage zorginstelling verminderen.

Bepaal uw nalatenschap

Bedenk voorafgaand aan de afspraak bij de notaris wat u in uw testament wilt zetten, wie uw erfgenamen zijn en welk deel van uw erfenis u wilt nalaten aan deze erfgenamen. De notaris helpt u vervolgens om uw testament op de juiste manier op papier te zetten, zodat alles goed geregeld is na uw overlijden. U kunt ook bij ons terecht voor een levenstestament.

Contact opnemen met Notariskantoor Bellaar

Voor meer informatie over het laten opmaken van een testament neemt u contact met ons op. Bel 020 641 6003 of maak een afspraak via onderstaande button.

Afspraak makenOfferte aanvragen